top of page

TIETEN

Jopen, tetters, prammen, tieten, bloemkolen, bollen, koplampen.

Uiers, zwabbers, boezem, buste of een bos hout voor de deur.

Groot, klein, rond, gevormd als skischansjes of goed gevuld.

De vrouwelijke voorgevel, onze borsten, ze zijn er in alle soorten en maten.


TIETJES FASE


Tijdens de opkomende tietjes fase kan een meisje zich erg onzeker voelen.

Het ziet er vreemd uit en wat moeten ze toch met die nieuw verworven vrouwelijkheid?

Ze groeien onregelmatig, sneller op links of rechts en er wordt flink vergeleken met vriendinnetjes. Zonder er echt naar te kijken want dat doe je natuurlijk niet.

Maar afvragen hoe het komt dat de een eerder een mooie borstpartij heeft en de ander niet, is doodnormaal. Het opvullen van een topje, er drie over elkaar aantrekken of alleen nog wijde shirts en hoodies dragen ook.

En dan is het moment daar, je gaat op jacht naar een bh’tje voor dochterlief.

Ondanks dat onze tetters de normaalste zaak van de wereld zijn is de aanschaf van zo’n ding behoorlijk ongewoon. Staat ze daar onbeholpen, met het schaamrood op de kaken, als je vraagt naar een kleine omvang met A-cup. Gewapend met een flink aantal hangertjes met de meest schattige, sportieve en zelfs sexy bh’s duik je met haar de paskamer in.

Te groot, te weinig vulling, te dikke pads, te lange bandjes. Je hoort haar zuchten als je voorstelt om de verkoopster te laten kijken of de pasvorm goed is.

Je bent niet goed wijs, dat hokje gaat niet open!

Lucky that my breasts are small and humble. So you don't confuse them with mountains.

Ik kijk naar mijn eigen dochter en denk terug aan mijn eerste bh. Gekocht in een winkel in Zeeland. Samen met mijn moeder. Wit, zonder vulling, met een heel mooi kantje.

Ik was zo plat als een dubbeltje en herinner me nog goed dat mijn borstjes groeiden.

Eerst werd mijn tepel dik en groter. Daarna ontstond er wat borstweefsel.

Ik zeg wat omdat mijn nieuw verworven tietjes leken op mini-pyramides. Raar van vorm, klein en pijnlijk. Ik hoor nog de zin uit een nummer van Shakira, lucky that my breasts are small and humble. So you don't confuse them with mountains...

Ik begrijp de onzekerheid van pubermeisjes als geen ander.

Je kunt alleen maar liefde voelen als ze verbaasd kijken naar het effect van de juiste maat en vorm. En ja, een rib uit je lijf maar waarschijnlijk koop je er meteen drie. Met bijpassende string.

PYRAMIDE OF JAMMERTIET

Ik houd mijn dochter voor dat mijn tietjes geen pyramides zijn gebleven. De A werd een B, vervolgens een parmantige C en na mijn zwangerschap een D-cup, die altijd gebleven is. En mijn zwager zei altijd, alles wat je niet met een hand kunt vasthouden is jammertiet. Het gaat er om dat jij als vrouw, jong of oud, omarmt wat van jou is. Skischansjes of bollen. Who cares? Je bent perfect, precies zoals je bent.

En dat is wat ik mezelf ook bemoedigend toespreek. De fierheid laat tegenwoordig wat te wensen over. Iets met de wet van de zwaartekracht en ouder worden. Dat is pas jammer. Je zou er toch de tieten van krijgen...

213 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Mom Only

SHIFT

LMAO

bottom of page